22 Aralık 2012 Cumartesi

dikişli günler


Zorlu kış ayları ile başlayan zor günler şükür ki geride kaldı, kısmen de olsa. Kendimi toparlayana kadar bırak dikiş dikmeyi kitap bile okumak gelmedi içimden.


Normale döndük ya hemen dikişe başladım ve bir çanta ve bu elbiseyi diktim. Çanta bitmedi ve biraz bekleyecek. Elbise, Eylül 2012 Burda Dergisi - 152 no'lu model. Hem 98 beden hem de 110 beden kalıbı çıkardım. 110 beden diktim. 5 yaş sanırım. Sonra küçüğe de dikerim. 


Modeli ve kalıbını çok beğendim, Hele kolları, biraz uğraştırsa da çok güzel duruyor. Minik yeğenim giydiğinde nasıl olacağını merak ediyorum. Vintage Duygular sevimli kızına dikmişti çiçekli kumaştan, hoşuma gitti ben de denedim. 


Model aslında fermuarlı. Nasıl olsa evde vardır diyerek almayıp, dün gece onlarca fermuar arasında bir kırmızı renkli fermuar bulamayınca, ek pat yaparak, çıt çıt bastım. Yeni aldığım çıt çıt makinesini de kullanmış oldum böylece.


Kumaş, İstanbul'da pazardan aldığım kumaşlardan ve resmen deri gibi sert, haşır haşır bir şey. İğne batarken zorlanıyor, teyel yapmanın imkanı yok. Toplu iğneleri bile güçlükle batırabildim. Yalnız üstten yapılan (spor) dikişi çok güzel gösteriyor.


Daha sık görüşebilmek umudu ile hoşça kalın...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...